L4 env have error when compile

Ding ying dingy09 at gmail.com
Tue Jan 22 11:09:23 CET 2008


I have also meet with this problem today when compiling l4env,and I use the
gcc-4.1.2.Did something changed with before?
Could anybody help me?

Best Regards!
Ding Ying
2008/1/22, wira <wirazanoramy at gmail.com>:
>
> Hi all,
>
> I checkout the hello package and compile it with gcc and g++-3.4, and it
> seems fine. But after I checkout the l4env package, and compile everything
> back, this error appears:
>
>
> o/build/include/uclibc -I/home/fiasco/build/include/uclibc++
> -I/home/drops/include/x86/uclibc -I/home/drops/include/uclibc
> -I/home/drops/include/uclibc++ -I/usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/3.4.6/include
> -gstabs+      -g -O2 -fno-strict-aliasing  -march=i586 -Wall
> -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -Wmissing-declarations
> -fno-common  -fPIC -U__PIC__ -D__PIC__=1
> /home/fiasco/l4/pkg/loader/lib/runtime/helper_dyn.c -o helper_dyn.s.o
>   ==> Linking to shared libloader.s.so
> LD_PRELOAD=/home/fiasco/build/tool/gendep/libgendep.so GENDEP_TARGET=
> libloader.s.so GENDEP_BINARY=ld   ld -m elf_i386 \
>            -o libloader.s.so -shared
> -T/home/fiasco/build/lib/x86_586/main_rel.ld
> /home/fiasco/build/lib/x86_586/crt0.s.o helper_dyn.s.o
> -L/home/fiasco/build/lib/x86_586/l4v2 -L/home/fiasco/build/lib/x86_586
> -L/home/fiasco/build/lib -L/home/drops/lib/x86_586/l4v2
> -L/home/drops/lib/x86_586 -L/home/drops/lib  --whole-archive -
> lsemaphore.p -lthread.p -ldm_generic.p -ldm_mem.p -lslab.p -ll4env_err.p -
> ll4rm.p -ll4env.p -llogserver.p -lnames.p -lroot.p-lc_be_l4env_start_stop.p -lc_be_minimal_log_io.p -lc_be_simple_mem.p
> -lc_be_mmap.p -lc_be_mmap_util.p -luclibc_support.p -lgeneric_ts.p
> -lgeneric_fprov.p - lloaderif.p -ll4util_root.p -lsigma0.p--no-whole-archive -
> ll4sys.p -ll4util.p -ul4util_reboot -ugetopt_long
> /usr/lib/gcc/i486-linux-gnu/3.4.6/libgcc.a
> ld: cannot find -lgeneric_fprov.p
> make[5]: *** [ libloader.s.so] Error 1
> make[5]: Leaving directory
> `/home/fiasco/build/pkg/loader/lib/runtime/OBJ-x86_586-l4v2'
> make[4]: *** [/home/fiasco/build/pkg/loader/lib/runtime/OBJ-x86_586-l4v2]
> Error 2
> make[4]: Leaving directory `/home/fiasco/l4/pkg/loader/lib/runtime'
> make[3]: *** [runtime] Error 2
> make[3]: Leaving directory `/home/fiasco/l4/pkg/loader/lib'
> make[2]: *** [lib] Error 2
> make[2]: Leaving directory `/home/fiasco/l4/pkg/loader'
> make[1]: *** [loader.lib ] Error 2
> make[1]: Leaving directory `/home/fiasco/l4/pkg'
> make: *** [pkg] Error 2
>
>
>
> My question is, is there any different in using the 3.4 and 4.1 version of
> gcc/g++? It seems that the hello package compiled fine with both of the
> compiler version, but the l4env package have some error on my machine.
> Advice needed..
>
>
> Thanks,
> karipap
>
>
> _______________________________________________
> l4-hackers mailing list
> l4-hackers at os.inf.tu-dresden.de
> http://os.inf.tu-dresden.de/mailman/listinfo/l4-hackers
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://os.inf.tu-dresden.de/pipermail/l4-hackers/attachments/20080122/b06eacf5/attachment.html>


More information about the l4-hackers mailing list