build error: No rule to make target crtendS.o

Adam Lackorzynski adam at os.inf.tu-dresden.de
Tue Sep 13 21:31:14 CEST 2011


On Mon Sep 12, 2011 at 17:20:22 -0700, Wesley Miaw wrote:
> On Mon, September 12, 2011 09:45, Adam Lackorzynski wrote:
> > Hi,
> > On Mon Sep 12, 2011 at 08:38:56 -0700, Wesley Miaw wrote:
> >> Do you have any clues as to why I only get garbage printed out when I
> try to run one of the bootstrap programs?
> > Hmm, the baud-rate in bootstrap is set to 115200, so that's what you're
> using? IIRC the boot monitor is using 38400.
> 
> Thanks, Adam. That was exactly the problem for why I was getting garbage.
> I didn't think to guess the bootstrap might be changing the console baud
> rate. I've tried changing the code to use 38400 instead of 115200 (because
> I can't find a way to change the board's startup to use 115200, only
> post-startup, which makes things inconvenient) but all of my attempts to
> change the values of 115200 to 38400 in the code don't seem to have any
> effect.

Another possibily is to omit the init sequence and just continue using
what's already configured (when this is the case). You could just try to
comment out the wr's in Uart_pl011::startup in both files (drivers-frst
and Fiasco).
 
> I had to switch the RAM_BASE to 0x60000000 but after doing that, it looks
> like things should be working. I also changed the Fiasco globalconfig
> settings to change it to VEXPRESS and use 0x60000000 as the RAM location.

Yes.

> I noticed there are two builds of Fiasco being created also. One of which
> is multi-core and has a TrustZone option. The other does not:
> arm-mp-rv-pb11mp and arm-up-rv-9. I'm not sure which one is getting used
> right now.

You'll see that in the 'Merging...' lines printed out when building the
image. Don't be confused by the directory names, those are just names.

> Anyway, doing this got everything to load until the point where it says
> there is an invalid System ID. I'm guessing I still need to tweak the
> kernel configuration but at least I've made some good progress today!
> 
>   Starting kernel fiasco at 60001000
> Realview System ID: Rev=3 HBI=190 Build=f Arch=5 FPGA=05
>   Invalid System ID for this kernel config
>   Expected (3190f505 & ffffff00) == 1190f500
>   Stopping.

In fiasco/src/kern/arm/bsp/realview/board_check-arm-realview.cpp, please
change the pair in line 49 from 0xffffff00, 0x1190f500 to 0x0fffff00,
0x0190f500 and see if that fixes it. Which platform is that exactly?



Adam
-- 
Adam                 adam at os.inf.tu-dresden.de
  Lackorzynski         http://os.inf.tu-dresden.de/~adam/




More information about the l4-hackers mailing list