In Freescale i.MX6q_sabre_sd, The problem booting Helloworld + L4 + Fiasco

Tim Komarov happycorsair at yandex.ru
Mon Mar 17 14:36:15 CET 2014


So, have you managed to run "Hello world" on your board or not?

17.03.2014, 17:30, "taeung" <treeze.taeung at gmail.com>:
> I'm so sorry.
> I have questioned rashly.
>
> I have tried to rebuild L4re, reassigning correctly path to L4re build tree.
> So,i have solved this problem.
>
> -------- Original Message --------
> Subject: In Freescale i.MX6q_sabre_sd,The problem booting Helloworld + L4 + Fiasco
> Date: Mon, 17 Mar 2014 22:12:53 +0900
> From: taeung <treeze.taeung at gmail.com>
> To: l4-hackers at os.inf.tu-dresden.de
>
> Hello, L4 hackers.
>
> I have one question. please help me..
>
> I have failed booting 'L4 Linux + L4 + Fiasco' on my board(Freescale i.MX6 Quad SABRE SD : Cortex-A9 , ARMv7)
> So, i'm try to boot 'Helloword + L4 + Fiasco' on my board
>
> Such as..
>
> $ svn cat http://svn.tudos.org/repos/oc/tudos/trunk/repomgr | perl - init http://svn.tudos.org/repos/oc/tudos fiasco l4re
> 1. L4 Re : configure and build (Success)
>
> ========================================================================== $ mkdir -p /path/to/obj/tudos $ make O=/path/to/obj/tudos oldconfig $ make O=/path/to/obj/tudos -j2
>
> ==========================================================================
>
> 2. Fiasco : configure and build (Success)
> ==========================================================================
>
> $ cd /somedir/tudos/src/kernel/fiasco
> $ make BUILDDIR=/path/to/obj/fiasco
> $ cd /path/to/obj/fiasco
> $ make menuconfig
> $ make
> ==========================================================================
>
> 3. But,when i try to 'make uimage' or 'make qemu', error is happened.
>
> such as..
>
> ==========================================================================
>
> root at taeung-MS-7798:/path/to/obj2/tudos# make uimage E=hello-cfg MODULE_SEARCH_PATH=/path/to/obj2/fiasco/
> make[1]: Entering directory `/home/taeung/Hello_test_l4/src/l4'
> =========== Updating RAM_BASE for platform imx6 to 0x10000000 =========
>   ... Regenerating RAM_BASE settings
> Library dependencies missing: libc_minimal cxx_util cxx_io cxx_base cxx_io_kdebug l4sys-direct l4sys in directory '/home/taeung/Hello_test_l4/src/l4/pkg/sigma0/server/src'; aborting.
> /home/taeung/Hello_test_l4/src/l4/mk/binary.inc:348: *** Cflags dependencies missing: libc_minimal cxx_util cxx_io cxx_base cxx_io_kdebug l4sys-direct l4sys in directory '/home/taeung/Hello_test_l4/src/l4/pkg/sigma0/server/src'; aborting..  Stop.
> make[2]: *** [/path/to/obj2/tudos/pkg/sigma0/server/src/OBJ-arm_armv7a-l4f] Error 2
> make[1]: *** [check_and_adjust_ram_base] Error 2
>
> ==========================================================================
>
> << My Question >>
> Although i search of 'Library dependencies missing: libc_minimal cxx_util cxx_io cxx_base cxx_io_kdebug l4sys-direct l4sys' in google.com,
> i could'nt get information about this error.
> I don't know why the problem is happened updating 'RAM_BASE for platform imx6 to 0x10000000'.
>
> Please any help..
>
> Regards, Taeung Song | Student of Computer Engineering Hansung University.
>
> ,
> _______________________________________________
> l4-hackers mailing list
> l4-hackers at os.inf.tu-dresden.de
> http://os.inf.tu-dresden.de/mailman/listinfo/l4-hackers



More information about the l4-hackers mailing list