make clean (really!)

ba_f ba_f at rbg.informatik.tu-darmstadt.de
Wed Oct 7 16:35:49 CEST 2015


Am 2015-10-06 23:44, schrieb Adam Lackorzynski:
>> But this cant be it. Some config stuff must be stored somewhere else.
>> For example, the first time i built l4re-snapshot i had to choose 
>> between
>> ARM Secure World or Normal World.
>> When re-building the same snapshot (after 'make clean') it doesn't ask 
>> me
>> for that, but the previous config is selected, already.
> 
> I'm not aware that there's user-interaction for Fiasco's configuration
> when building the snapshot. I wonder how that did pop up.
> 
>> Rebuilding:
>> 
>> 'cd l4re-snapshot/'
>> 'make clean'
>> 'make setup'
>> 'make'
>> 
>> Just to clear things up: Re-Building l4re-snapshot-2014022818 works 
>> great.
>> But l4re-snapshot-2014022818_TEST does not.
>> 
>> 'cd l4re-snapshot-2014022818/'
>> 'make clean'
>> 'cp -r l4re-snapshot-2014022818/ l4re-snapshot-2014022818_TEST/'
>> 'cd l4re-snapshot-2014022818_TEST/'
>> 'make clean'
>> 'make setup'
>> 'make'
> 
> So we end up with
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/l4re-snapshot-2014022818/README
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/l4re-snapshot-2014022818/bin
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/l4re-snapshot-2014022818/src
>                                                       ...
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/README
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/bin
> l4re-snapshot-2014022818_TEST/src
> etc
> 
> ?

Nah.
All i wanted to say is that i copied my working snapshot (after 'make 
clean') but i run into this bug when the snapshot has another name.
So i have:

$ ls
/home/imsohoteveryonejealous/l4re-snapshot-2014022818
/home/imsohoteveryonejealous/l4re-snapshot-2014022818_TEST

'make setup' always works on l4re-snapshot-2014022818, but never on 
l4re-snapshot-2014022818_TEST.


>> >>Unfortunately, 'make setup' crashes when looking for Cross Tools.
>> >
>> >How does it crash, what gets wrong? The output would be helpful for me.
>> 
>> Sorry, no output here.
>> The CPU load just freaks out until Linux terminates the process and 
>> reboots.
>> 
>> Anyway, this is what i see when manually terminating:
>> 
>> Checking for needed programs and tools
>>            make ... ok
>>             gcc ... ok
>>             g++ ... ok
>>              ld ... ok
>>            gawk ... ok
>>            perl ... ok
>>      pkg-config ... ok
>> 
>> Checking for needed cross programs and tools
>> ^CMakefile:15: recipe for target 'setup' failed
> 
> ok, so there seems to be some recursive looping which leads to this
> behavior. I need to look closer at this.
> 
> Adam


Strange.
But, actually not that important.



Thnx



More information about the l4-hackers mailing list